2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Laimėjimai.

Indai pasiekė svarbių mokslų laimėjimų. Matematikai naudojo dešimtainę skaičiavimo sistemą su nulio ženklu, trupmenas, mokėjo apskaičuoti plotą ir tūrį. Astronomai observatorijoje stebėjo dangaus kūnus. Jie spėjo, kad Žemė yra rutulys, besisukantis aplink savo ašį. Indų gydytojai atliko sudėtingų operacijų, naudojo nuskausminamąsias priemones.
ŠACHMATAI.
Visi šie skaičiavimai parodo, kiek gali būti netikėtumų šachmatų lentoje.
Atmetus visas legendas, o remiantis tik moksliais faktais ir archeologiniais tyrinėjimais, manoma, kad šachmatai atsirado iš indų žaidimo čaturangos, maždaug prieš 1400 metų ir plito į vakarus iki Europos ir į rytus iki Korėjos, atsirandant įvairiems žaidimo variantams.

JOGA.
Joga, kaip gyvenimo būdas atsirado senovės Indijos Vedų laikotarpyje, maždaug prieš 4 tūkst. metų. Sanskrito kalba “joga” reiškia “pakinkyti” arba “sujungti”.
Joga padeda išaiškinti pasaulio ilgaamžiškumą, nes tai filosofija parodanti kaip išspręsti ginčą bei dvilypumą, susieti kūną su siela, individą su visuma. Ši sąjunga sukuria vidinę ramybę, kuri ne tik lemia gerą sveikatą ir puikią psichologinę savijautą, bet ir atskleidžia dvasinę tiesą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą